Gyászhír

Csiszka Antal (1944-2020)

Gyászol a Győr Arrabona Lions Club. Elhunyt Csiszka Antal újságíró alapító tagunk, a 2005/2006-os év soros elnöke.

Veszprémben született, Miskolcon végzett az akkori Nehézipari Műszaki Egyetemen, majd életének, munkásságának színtere Győr lett. A Kisalföld megyei napilap munkatársa volt három évtizeden keresztül, rovatvezető, majd főszerkesztő-helyettes státuszánál fogva meghatározó szerepet töltött be a lap életében. Később a Győri Tükör hetilap főszerkesztője lett, de számos szakmai orgánum, üzemi lap, többek között az Áram. ÉDÁSZ Rt. lapja, a Rábatext – Aranypille, valamint az Audi Hungária szaklap felelős szerkesztőjeként is jegyezték. Haláláig a Széchenyi Egyetem Alumni Magazinjának munkatársaként dolgozott. Több könyv szerkesztése, társszerzősége fűződik nevéhez. Az újságíró szakma és a város elismert személyisége volt, hatvan éves születésnapján Győr Jubileumi Emlékérmét, a Média 2003 Alapítvány és a MUOSZ elismerését vehette át.

Számos szakmai és civil szervezetben fejtette ki tevékenységét. A Győr Arrabona Lions Club 2001-es alapításától aktív részese a klub jótékonysági munkájának. Kapcsolati tőkéjével nagyban segítette a klub életét. Újságírói vénájának köszönhetően naprakészen tájékozódott a világ és szűkebb környezetünk történéseiben. Az Arrabona Lions Esték meghívott vendégeinek felkészült, empatikus beszélgető partnereként, könnyed stílusának köszönhetően felejthetetlen estéket töltöttünk el többek között Bujtor Istvánnal, Gyöngyössy Katival, Mikó Istvánnal, Szilágyi Tiborral, Udvaros Dorottyával, Várszegi Asztrikkal.

Udvarias, barátságos, olykor pajkos modorával mindenkinek belopta magát a szívébe. Szabadidős programjainkon anekdotázásaival a társaság középpontja volt. Büszkék vagyunk arra, hogy közel húsz esztendőn keresztül segítette klubunkon keresztül a lions mozgalom célkitűzéseit, támogatott minden jó kezdeményezést, amivel a rászorulók nehézségein enyhíteni tudtunk.

Szép családi életet élt. Idén ünnepelték orvos feleségével, Erzsébet asszonnyal 50. házassági évfordulójukat.

Elvesztettünk egy barátot, egy klubtársat, egy jó embert.

Tóni, Tóni bácsi emléked őrizzük, szívünkben tovább élsz!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba