A Győr Arrabona LC 2001-ben létrejött jótékonysági egyesület. Fő feladata a látássérült és hátrányos helyzetű emberek és fiatalok támogatása.

A Győr Arrabona Lions Club közel 20 éves egyesületi múlttal rendelkezik, melyről elmondhatjuk, hogy megtalálta helyét és kialakította saját tevékenységi körét Győr város jótékonysági szervezetei között, és aktívan közreműködik a társklubokkal közösen meghirdetett jótékonysági programok megszervezésében és lebonyolításában is (pl. Kantharosz Gálák jótékonysági borárverés).

Rendszeresen együttműködünk a „Süss fel Nap” Alapítvánnyal, mely a Győr-Moson-Sopron megyében élő mozgássérült és értelmileg sérült gyermekek, szüleik és a velük foglalkozó szakemberek támogatására jött létre. Jótékonysági rendezvényeinken befolyt támogatásokból segítjük az alapítvány munkáját.

Győrben és az országos Lions életben ismertté és példa értékűvé vált a minden évben szeptember végén megrendezett hagyományos pannonhalmi jótékonysági sétánk. A nevezési díjakból és az adományokból befolyt teljes bevétele szintén jótékony célt szolgál, immár 2003 óta.

Az Arrabona Lions Esték keretében ismert személyeket látunk vendégül egy-egy kellemes vacsora esten, ahol a meghívottak kötetlen beszélgetés során vallanak életükről, sikereikről. A bevétel a támogatási alapot növeli.

Fontos számunkra embertársaink életminőségének javítása. Az Egészségnapok megszervezése, a közlekedési lámpákhoz felszerelt hangjelző készülékek telepítése ezeknek a törekvéseinknek gyakorlati megvalósulásai. Tavasszal több éve rendezzük meg az Egészségnapot, ahol szakorvosok és szakasszisztensek közreműködésével, 100-120 fő egészségügyi szűrését végezzük el, életviteli tanácsadással egybekötve. Mindezt a város olyan kerületében, Újvárosban tesszük, ahol a lakosok körében sok a rossz, vagy nehéz körülmények között élő ember. Ősszel évente rendszeresen szervezünk véradást.

A Győr Arrabona Lions Club országosan egyedülálló projektje a „kattogó”, a közlekedési lámpákhoz felszerelt hangjelző készülékek telepítése. A 2005-ben indult program során Győr város területén eddig 86 gyalogos átkelőhöz 176 db „kattogó” felszerelése és üzemeltetése valósult meg, nem csak a látássérült gyalogosok biztonságos közlekedését segítve.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba